انواع كاكتوس

آنچه در این مقاله میخوانید
    انواع كاكتوس

    معرفی انواع کاکتوس | آشنایی با بهترین روش نگهداری کاکتوس ها

    غیرممکن است عاشق گل و گیاه و سبزی طبیعت باشید؛ اما گیاه کاکتوس میان گیاهان خود نداشته باشید. علاوه بر زیبایی و سرسبزی مینیمالی که به محیط می‌دهد، می‌توان آن را نماد صبر و امید در زندگی دانست. حتما شما هم شنیده‌اید که انواع کاکتوس‌ برخلاف بسیاری از گیاهان در شرایط بسیار سختی دوام می‌آورند و برخی از آن‌ها ثمره سختی خود را با گلی زیبا به نمایش می‌گذارند. از طرفی شیوه نگهداری از این گیاه، ترفندهایی دارد که شگفتی‌های کاکتوس را چندین برابر می‌کند. اگر شما هم به کاکتو‌س‌ها علاقه دارید، در سفر به آشنایی بیشتر با آن‌ها با ما همراه شوید.

     

    با کاکتوس ها، انرژی طبیعت را به خود جذب کنید! 

    کاکتوس‌ها از جمله گیاهان زینتی هستند که در خانه یا محل کار می‌توان از آن‌ها نگهداری کرد. اغلب آن‌ها فضای زیادی را اشغال نمی‌کنند و در قفسه، پشت پنجره یا گوشه‌ای از اتاق جای می‌گیرند. با انواع کاکتوس‌ها می‌توانید محیط زندگی خوبی برای خود و دیگران رقم بزنید و استرس و اضطراب را کاهش دهید. حتی برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که وجود کاکتوس می‌تواند عملکرد حافظه را نیز بهبود ببخشد. همچنین کاکتوس‌ها می‌توانند رفیق و الگوی شما در زندگی قرار بگیرند! آنها می‌توانند در هر جایی زنده بمانند، از سختی‌ها گذر کنند و به شما درس سرسختی بدهند.

     

    انواع کاکتوس که هر سلیقه ای را پوشش می‌‌دهند

    وقتی صحبت از گیاه کاکتوس به میان می‌آید، برخی از آدم‌ها فقط گیاهانی زمخت، خاردار و بدون گل را تصور می‌کنند که اغلب بدون رشد گوشه‌ای می‌نشیند و حتی ممکن است سمی باشند. در حالیکه چنان تنوعی در میان انواع کاکتوس دیده می‌شود که هر کسی با هر سلیقه‌ای می‌تواند یکی از آن‌ها را متناسب با ویژگی‌های خودش انتخاب کند. از زبان مادرشوهر بانمک و تیغ‌دار گرفته تا کاکتوس ملکه شب و گل‌های زیبایش. در ادامه به دسته‌بندی کاکتوس‌ها و بهترین نمونه‌های آن‌ها اشاره می‌کنیم.

     

    انواع کاکتوس بدون تیغ

    شاید شما هم یکی از علاقمندان به گیاه کاکتوس باشید که به دلایلی همچون داشتن بچه یا حیوان خانگی، مجبورید قید علاقه‌تان را به آن بزنید. در صورتی که جای هیچ ناراحتی نیست، شما می‌توانید با تهیه انواع کاکتوس بدون تیغ، بدون نگرانی آن را در محل زندگی خود پرورش دهید و از زیبایی آن لذت ببرید. از محبوب‌ترین کاکتوس‌های بدون تیغ، عبارتند از:  

    کاکتوس زیبای هاورتیا

    کاکتوس شگفت‌انگیز کریسمس

    کاکتوس لطیف یشم

    کاکتوس آفوربیا

    کاکتوس ستاره‌ای

    کاکتوس بال‌های فرشته

    انواع کاکتوس دراز

    با اینکه کاکتوس‌ها اغلب قد کوتاهی دارند و نهایت در هنگام خرید، می‌توانند 20 الی 30 سانتی‌متر بلندی داشته باشند، اما برخی از انواع آن‌ها می‌توانند تا 6 متر ارتفاع بگیرند. البته این ارتفاع  در صورتی که آب و خاک مناسب کاکتوس را تهیه کنید و آن را به خوبی پرورش دهید، حاصل می‌شود. از جمله انواع کاکتوس دراز، که می‌توانند زیبایی خود را تمام قد به رخ بکشند، می‌توان به کاکتوس‌های زیر اشاره کرد:

    کاکتوس بشکه طلایی (بالش مادرزن)

    کاکتوس ساگوارو

    کاکتوس لوله‌ای

    کاکتوس میرتلو پایه آبی

    کاکتوس پایه چرمی

    کاکتوس خرطومی

     

    انواع کاکتوس گوشتی

    ساکولنت‌ها از دیگر گیاهان محبوب گوشتی هستند که غالبا با انواع کاکتوس ساکولنت اشتباه گرفته می‌شوند. در واقع کاکتوس‌ها زیرمجموعه‌ای از ساکولنت‌ها به شمار می‌روند. این یعنی کاکتوس‌ها می‌توانند ساکولنت باشند، اما هر ساکولنتی کاکتوس نیست. تشخیص این دو گیاه از هم به شما کمک می‌کند تا نگهداری دقیق‌تری از گیاه خود داشته باشید و به آن آسیب نرسانید. تفاوت کاکتوس و ساکولنت اغلب در آرئول، نوع قرار گرفتن تیغ‌ها، برگ و گل آن‌ها است.

    از شناخته شده‌ترین انواع کاکتوس گوشتی، می‌توان به آلوئه‌ورا اشاره کرد که خواص درمانی جادویی دارد. اگر شما هم می‌خواهید یک گلدان آلوئه‌ورا با برگ‌های گوشتی و پهن داشته باشید، می‌بایست آبیاری آن را با رعایت اصول زهکشی انجام دهید. همچنین بهتر است از گلدان‌های حفره‌دار برای خارج شدن آب از خاک برای انواع کاکتوس گوشتی استفاده کنید تا مانع از پوسیده شدن ریشه این نوع کاکتوس شوید.

     

    انواع کاکتوس برگدار

    کاکتوس‌ها مدل‌های مختلفی دارند و شما با هر سلیقه‌ای که داشته باشید، در نهایت می‌توانید نوع دلخواه خود را پیدا کنید. کاکتوس‌های برگدار، از زیباترین نمونه‌های این دسته از گیاهان به شمار می‌روند که تنوع بسیاری دارند. برگ‌های هرکدام از آن‌ها با هم فرق می‌کند و زیبایی منحصربه‌فرد خود را دارد. از جمله انواع کاکتوس برگدار می‌توان موارد زیر را معرفی کرد:

    کاکتوس گوش خرگوشی

    کاکتوس چانه

    کاکتوس بانوی پیر

    کاکتوس کولا

    کاکتوس شکرگزاری

    کاکتوس بشکه‌ای

    انواع کاکتوس رنگی

    امروزه کاکتوس‌ها در میان لیست بهترین هدایایی هستند که افراد برای عزیزانشان تهیه می‌کنند. گل و گیاه موجودات زنده‌ای هستند که علاوه بر مزیت‌هایی که به همراه دارند، می‌توانند پیوند دوستی شما را محکم‌تر کنند. اگر شما هم به دنبال هدیه‌ای زیبا و رنگی هستید تا جنبه تزئینی داشته باشد، بهتر است به سراغ انواع کاکتوس رنگی بروید.

    کاکتوس ماه، از طبیعی‌ترین انواع کاکتوس‌های رنگی است که به دلیل عدم وجود کلروفیل، قسمت بالای آن به رنگ‌های زرد، نارنجی، قرمز یا صورتی در می‌آید. البته شما می‌توانید در منزل با پیوند زدن کاکتوس‌های ژمینو با هیلوسرئوس یا استفاده از رنگ‌های مختلف، کاکتوس‌های رنگی مختلفی پرورش دهید.

     

    انواع کاکتوس های خانگی که می توانید در خانه یا محل کار نگهداری کنید!

    تا به این قسمت از مقاله، با انواع کاکتوس آشنا شدید؛ اما کدام یک از آنها انتخاب بهتری برای نگهداری در خانه یا محیط کار هستند؟ مخصوصا با توجه به اینکه تحقیقات نشان داده‌اند کاکتوس‌ها می‌توانند استرس و اضطراب را از محیط دور کنند و باعث بهبود عملکرد حافظه شوند؛ چگونه می‌توانیم در خانه کاکتوس‌هایی شاداب و زیبا داشته باشیم؟ در ادامه به معرفی انواع کاکتوس خانگی می‌پردازیم.

     

    کاکتوس مامیلاریا هانیانا

    یکی از زیباترین کاکتوس‌های خانگی که به راحتی در خانه پرورش می‌یابد، کاکتوس مامیلاریا است. این کاکتوس  به خاطر خارهای ابریشم‌ مانندی که دارد، بالشتک سوزن نیز نامیده می‌شود. اگر شما هم چیز زیادی از باغبانی و پرورش گل و گیاه نمی‌دانید؛  مامیلاریا بهترین انتخاب برای شما به شمار می‌رود؛ چرا که روش مراقبت از آن سخت نیست و تقریبا با دریافت آب کافی می‌تواند در هر محیطی رشد کند.

     

    کاکتوس ماه

    یکی از پرطرفدارترین انواع کاکتوس خانگی که زیبایی بی‌نظیری دارد؛ کاکتوس ماه (Grafted Moon Cactus) است که معمولا از فرایند پیوند دو نمونه کاکتوس دیگر به وجود می‌آید. کاکتوس ماه با داشتن رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز از بهترین کاکتوس‌های مخصوص هدیه به شمار می‌رود و می‌تواند جان دیگری به محیط بی‌روح اتاق شما ببخشد.

     

    کاکتوس اچینو سرئوس

    اگر خانه‌ای دلباز و نورگیر دارید، به سراغ کاکتوس‌هایی همچون اچینوسرئوس بروید. این کاکتوس‌ از زیباترین گیاهانی است که به راحتی می‌توان در خانه پرورش داد، چرا که تنها زمانی به آب نیاز دارند که خاک آن‌ها خشک شده باشد. البته نور مناسب کاکتوس اچینو سرئوس در رشد آن اهمیت زیادی دارد و باید روزانه حدود 4 الی 6 ساعت در زیر نور خورشید قرار بگیرد. 

     

    کاکتوس قلعه جادویی (سرئوس تتراگونوس)

    یکی دیگر از کاکتوس‌های زیبای خانگی که به راحتی در گلدان و باغچه رشد می‌کند؛ کاکتوس سرئوس تتراگونوس است که با رشد مناسبی که دارد، می‌تواند به سرعت بزرگ شده و به برجی گیاهی تبدیل شود و از همین‌رو به عنوان قلعه جادویی هم شناخته می‌شود. این گیاه در جهت نور خورشید رشد می‌کند؛ برای همین هر چند وقت یک بار باید آن را به سمت نور بچرخانید. البته می‌توانید از انواع لامپ کاکتوس کمک بگیرید؛ چرا که این لامپ‌ها سرعت رشد کاکتوس قلعه جادویی شما را چندین برابر خواهند کرد. همچنین گستردگی و پخش نور یکدست برای گیاه، از دیگر فواید لامپ رشد گیاه محسوب می‌شوند.

     

    انواع کاکتوس هایی که گل می‌دهند

    از محبوب‌ترین کاکتوس‌هایی که می‌توانید در باغچه‌تان بکارید و از گل‌های رنگارنگ آن‌ها لذت ببرید، کاکتوس‌های گلدار هستند. در واقع انواع کاکتوس‌هایی که گل می‌دهند؛ باید زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرند و از خاک مناسبی تغذیه کنند. این کاکتوس‌ها در بیشتر روزهای سال گل می‌دهند و منظره چشم‌نوازی در باغچه شما به وجود می‌آورند.

     

    انواع کاکتوس آپارتمانی که بدون نور زیاد زنده می‌ مانند!

    بسیاری از علاقمندان به گل و گیاه که در آپارتمان‌های کم نور زندگی می‌کنند، نمی‌توانند گل و گیاه خانگی مورد علاقه خود را پرورش دهند؛ اما بحث کاکتوس‌ها از باقی گیاهان جدا است. با اینکه نور از فاکتورهای مهم شرایط نگهداری از کاکتوس به شمار می‌رود؛ اما انواع مختلفی از آن وجود دارد که به عنوان کاکتوس‌های سایه دوست یا آپارتمانی شناخته می‌شوند و می‌توانند در نور کم یا مصنوعی نیز رشد کنند. از بهترین انواع کاکتوس آپارتمانی، می‌توان به معرفی موارد زیر پرداخت:

    کاکتوس عید پاک

    یکی از انواع کاکتوس‌های سایه‌ دوست و آپارتمانی که برای رشد به سایه روشن نياز دارند، کاکتوس‌های عید پاک هستند. این دسته از گیاهان، گل‌های زیبا و خوش‌رنگی دارند که در صورت مراقبت درست، باز می‌شوند. از نکات مهم نگهداری آن‌ها، توجه به نور مورد نیاز این کاکتوس‌ها است؛ چرا که کاکتوس عید پاک نباید در معرض مستقیم نور خورشید یا سایه کامل قرار بگیرید. برای همین می‌توانید از لامپ کاکتوس استفاده کنید و شرایط نور مناسب کاکتوس را فراهم آورید.

     

    کاکتوس کریسمس

    کاکتوس کریسمس از مشهورترین انواع کاکتوس‌های آپارتمانی شناخته می‌شود که نگهداری از آن آسان است. تنها باید آبیاری آن، زمانی که خاک گیاه کاملا خشک است انجام شود و در محیطی که نور و سایه روشن دارد،  قرار بگیرد. همچنین حواستان باشد که دمای محیط آن خیلی سرد نباشد تا به برگ‌های آن آسیب نرسد. سپس می‌توانید با قرار دادن این کاکتوس در معرض سایه کامل به مدت 12 ساعت و مهیا کردن شرایط نگهداری آن، منتظر گل دادن کاکتوس‌تان بمانید.

     

    کاکتوس ملکه شب

    از جذاب‌ترین انواع کاکتوس آپارتمانی، می‌توان کاکتوس ملکه شب یا ارکیده را معرفی کرد. این کاکتوس گل‌های سفید رنگ بزرگ و معطری دارد که تنها در شب باز می‌شوند. کاکتوس ارکیده برخلاف اغلب کاکتوس‌ها، به نور کامل خورشید نیاز ندارد و برای رشد سایه را ترجیح می‌دهد. همچنین آبیاری زیاد آن باعث پوسیدگی ریشه آن‌ها می‌شود. اگر آپارتمان شما نورگیر کافی ندارد، می‌توانید خودتان با تهیه انواع لامپ کاکتوس، شرایط نگهداری این گیاه شگفت‌انگیز را فراهم کنید.

     

    کاکتوس اپونتیا میکروداسیس (گوش خرگوشی)

    اپونتیا میکروداسیس به علت ظاهری که دارد، با نام کاکتوس گوش خرگوشی نیز شناخته می‌شود. این کاکتوس خانگی رشد مناسبی دارد و در صورتی که نور کافی دریافت کند؛ گل‌های زیبای سفید رنگ و میو‌های بنفش به ثمر می‌رساند. البته قسمت سبز رنگ این گیاه را، مرواریدهای قهوه‌ای رنگی پوشانده‌اند که در مواجه به آن‌ها باید با احتیاط بیشتری عمل کرد. شما می‌توانید عکس انواع کاکتوس با اسم آن را همچون کاکتوس گوش خرگوشی، در اینترنت ببینید و آن را برای نگهداری در خانه خود انتخاب کنید.

     

    هر آنچه که باید درباره نگهداری از کاکتوس بدانید

    با توجه به اینکه کاکتوس به عنوان گیاهی سرسخت و مقاوم در میان مردم شناخته می‌شود؛ اغلب آن‌ها فکر می‌کنند که این نوع از گیاهان، نیاز به هیچ مراقبتی ندارند. در صورتی که برخلاف این تصور، شاید کاکتوس‌ها با این روند مراقبتی تنها زنده بمانند؛ اما دیگر خبری از رشد قد و قامت آنها، گل یا میوه دادن آنها نخواهد بود. برای همین اگر واقعا می‌خواهید کاکتوس‌های شاداب و سرزنده داشته باشید و عشق خود را به سمت آنها و محیط زندگی‌تان روانه کنید، بهتر است نکات نگهداری از انواع کاکتوس‌ها را یاد بگیرید!

     

    گلدانی مناسب با رشد ریشه کاکتوس تهیه کنید!

    گلدان‌ها، خانه‌ی گیاهان به شمار می‌روند؛ وقتی که یک خانه ایمن نباشد، قطعا نباید انتظار زيادي از رشد گیاه موجود در آن داشت. برخی از کاکتوس‌ها به گلدان‌های بزرگ و گرد نیاز دارند تا بتوانند گرد بودن خود را به نمایش بگذارند؛ برخی از آنها نیز مانند انواع کاکتوس دراز، به گلدان‌های باریک و کوچک نیازمند هستند تا بتوانند بهتر رشد کرده و قد و قامت خود را نشان دهند.

    همچنین کاکتوس‌ها از دسته گیاهان کویری محسوب می‌شوند و مرطوب بودن محله ریشه، منجر به پوسیدگی آنها خواهد شد. ازاین‌رو گلدان‌های حفره‌دار که عمل زهکشی را به خوبی انجام می‌دهند یا گلدان‌های لعاب‌دار که مرطوب بودن خاک را به نمایش می‌گذارند؛ بهترین انتخاب برای کاکتوس‌ها به شمار می‌روند.

     

    اهمیت خاک کاکتوس در رشد آن را دست کم نگیرید

    کاکتوس‌ها نیز مانند هر گیاه دیگری، علاوه بر نور و آب، از خاک تغذیه می‌کنند. ترکیبات خاک گلدان‌های کاکتوس با توجه به نمونه‌های مختلف آن می‌تواند متفاوت باشد. برخی از انواع کاکتوس‌ها، در خاک‌های شنی و خشک رشد بهتری دارند و برخی از آن‌ها برای رشد، خاکی همچون جنگل‌های استویی را بیشتر می‌پسندند. حتی خاک برخی از کاکتوس‌ها باید در زمان تغییر فصل‌ها یا مدت زمان معینی تعویض شود. ازاین‌رو در زمان خرید این گیاه، حتما درباره شرایط نگهداری و خاک مناسب آن اطلاعات کافی جمع‌آوری کنید.

     

    از نور مورد نیاز کاکتوس غافل نشوید

    معمولا اغلب گونه‌های کاکتوس به نور زیاد و مستقیم خورشید نیاز دارند؛ اما گونه‌هایی از آن نیز پیدا می‌شود که بدون نور یا نور کم نیز می‌توانند رشد کنند و حتی گل بدهند. البته اگر نتوانستید شرایط نور کاکتوس‌ها را فراهم کنید، نگران نباشید. می‌توانید با مراجعه به مرکز خرید لامپ رشد گیاه و تهیه لامپ کاکتوس، شرایط محیطی مناسبی را برای نگهداری و رشد کاکتوس‌های خود مهیا کنید.

     

    به موقع کاکتوس را سیراب کنید

    درست است که کاکتوس‌ها، گیاهانی مقاوم و کویری هستند و می‌توانند در شرایط کم‌آبی نیز طاقت بیاورند؛ اما توجه داشته باشید که این گیاهان نیز به آب نیاز دارند و عدم آبیاری درست می‌تواند به آن‌ها آسیب جدی وارد کند. معمولا بهترین زمان آب‌دهی کاکتوس‌ها، هنگامی است که خاک آنها کاملا خشک باشد. برخی از آن‌ها ممکن است تا سه هفته نیز به آبیاری نیاز نداشته باشند. همچنین از آبیاری بیش‌ازحد کاکتوس‌ها نیز پرهیز کنید تا مانع از پوسیدگی برگ و ریشه‌های مقاوم این گیاه شوید. خرید کود مایع یکی از روش‌هايی است که می‌تواند رشد گیاه را بهبود ببخشد.

     

    از کاکتوس توقع رشد در هر دمایی را نداشته باشید

    انواع کاکتوس‌ها در شرایط محیطی مختلفی رشد می‌کنند. انواع کاکتوس خانگی، با دمای محیط خانه سازگاری پیدا کرده و رشد می‌کنند. تنها باید به این نکته توجه داشته باشید که کاکتوس شما از چه نوعی است و نیاز به چه شرایطی برای نگهداری دارد. به طور مثال برخی از کاکتوس‌های سایه‌ دوست، برخلاف علاقه‌شان، محیط‌های گرم را برای رشد ترجیح می‌دهند.

     

    با انواع کاکتوس، طبیعت را به محل زندگی خود ببرید

    کاکتوس‌ها از جمله گیاهانی هستند که نه تنها ظاهری زیبا دارند، بلکه افسانه‌ای شگفت‌انگیز در فرایند رشد خود پنهان کرده‌اند. از سرسختی و مقاومت آن‌ها گرفته تا گل دادن و میوه دادن آن‌ها، همه از شگفتی‌های انواع کاکتوس به شمار می‌آید. همچنین این گیاهان می‌توانند هوایی که در آن نفس می‌کشید را تازه‌تر کرده و باعث دوری استرس و اضطراب و انرژی‌های منفی اطراف شما شوند.  کاکتوس‌ها گونه‌های مختلفی دارند و می‌توانند هر سلیقه‌ای را پوشش دهند. همچنین با توجه به نکات و شرایط نگهداری از کاکتوس‌ها، می‌توانید گیاهانی سرزنده و منحصربه‌فرد را در محل زندگی یا محیط کار خود پرورش دهید.

     

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر
    مشاوره خرید
    ۰۲۱-۸۸۵۶۵۴۷۹

    محصولات جدید

    مقالات مرتبط