تفاوت کلروز و نکروز

آنچه در این مقاله میخوانید
    تفاوت کلروز و نکروز

    نکروز و کلروز از نشانه‌های بیماری (نه خود بیماری) در گیاهان می‌باشند که معمولاً بیشتر در درختان و گیاهان سبز مشاهده می‌شوند. در بیشتر اوقات این دو نشانه توسط افراد غیرحرفه‌ای با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند؛ اما اگر تفاوت بین کلروز و نکروز را بشناسید و کمی تجربه کسب کنید تشخیص این دو از هم، کار بسیار آسانی خواهد بود. پس در این محتوا با ما همراه باشید تا با تفاوت نکروز و کلروز آشنا شوید.

    در این محتوا ما ابتدا تعاریف کوتاهی از کلروز و نکروز را ارائه می‌دهیم سپس به تشریح تفاوت کلروز و نکروز می‌پردازیم.

    کلروز

    کلروز به عارضه‌ای از گیاه گفته می‌شود که برگ‌ها توانایی کلروفیل سازی را ندارند یا این کار را بسیار کم انجام می‌دهند. به همین دلیل برگ‌ها به زنگ زرد یا سفید متمایل به سبز در می‌آیند.

    برای مطالعه دقیق‌تر کلروز پیشنهاد می‌کنیم مقاله کلروز در گیاهان را در سایت ایران گرولایت مطالعه نمایید.

    نکروز

    نکروز به حالتی از گیاه گفته می‌شود که گیاه در بخش‌هایی از خود دچار بافت‌مردگی شده است و بر اثر این آسیب به بافت‌ها بخش‌های سوخته، قهوه‌ای یا فرسوده دیده می‌شود.

    برای مطالعه دقیق‌تر نکروز پیشنهاد می‌کنیم مقاله نکروز در گیاهان را در سایت ایران گرولایت مطالعه نمایید.

    تفاوت بین نکروز و کلروز در گیاهان

    ماهیت عارضه – تفاوت اصلی

    همان‌طور که در تعارف بالا به آن اشاره شد کلروز به معنای زردشدن تمام یا بخشی از برگ گیاه است که در نتیجه تجزیه کلروفیل و یا عدم سنتز کلروفیل است. در حالی که نکروز ناشی از آسیب و مردن بافت‌ها و سلول‌های گیاه است که باعث ایجاد رنگ قهوه‌ای و سوختگی در گیاه می‌شود. این تفاوت اصلی بین نکروز و کلروز می‌باشد که در داخل گیاه اتفاق می‌افتد.

    علائم نکروز و کلروز

    نشانه  عمده کلروز و نکروز در گیاهان تغییر رنگ می‌باشد؛ اما علائم نکروز گسترده هستند.  در کلروز، روی اندام‌های سبز گیاه مانند شاخه و برگ‌ها معمولاً یا لکه‌های زرد یا روشن ایجاد می‌شود یا تمام‌رنگ برگ شروع به کم رنگ‌شدن می‌کند. در نکروز زرد شدن یکی از علائم می‌باشد که معمولاً کمی بعدتر رو به قهوه شدن و بی‌حالی اندام تغییر شکل می‌دهد. علاوه بر این نشانه‌های دیگری مانند ایجاد لکه‌های قهوه‌ای، ایجاد سوختگی، بی‌حالی و فرسودگی در نکروز گیاهان وجود دارد. البته کلروز  معمولاً با ایجاد لکه خود یا گسترده خود را نشان می‌دهد در حالی که نکروز در ابتدا علائم خود را در امتداد برگ‌ها نشان می‌دهد و کم کم  گسترده‌تر شد و اندام را فرامی‌گیرد.

    عوامل موثر در ایجاد

    کمبود عناصر مغذی و باکتری‌ها و قارچ‌ها معمولاً از عوامل مشترکی هستند که هم باعث ایجاد کلروز در گیاه می‌شوند هم باعث نکروز. اما معمولاً در کلروز کمبود عناصر  و عواملی مانند تغییرات pH و EC  (که جذب مواد مغذی را از طریق ریشه کاهش می‌دهند) عامل اصلی و شایع‌تری به حساب می‌آید. اما در نکروز ویروس‌ها، جهش‌های ژنتیکی و تغییرات هورمونی دلایل اصلی بروز به حساب می‌آیند.

    درمان

    برای کلروز اگر دیر اقدام نشده باشد راه درمان برای افزایش میزان کلروفیل از طریق تغذیه ریشه گیاه وجود دارد و یک فرآیند برگشت‌پذیر است. اما در نکروز زمانی که بافت آسیب می‌میرد دیگر راهی برای زنده کردن بافت وجود ندارد و باید بافت را از گیاه جدا کنیم و اگر کل گیاه را فرا گرفته باشد باید آن را نابود کنیم. به همین خاطر نکروز یک فرایند برگشت‌ناپذیر است.

     

    اما در انتها به شما توصیه می‎کنیم که اگر میخواهید تفاوت کلروز و نکروز در گیاهان را بهتر درک کنید دو مقاله دیگر وبسایت ایران گرولایت را با نام‌های "کلروز چیست؟" و "نکروز در گیاهان" را مطالعه نمایید. زیرا مطالعه این سه محتوا درک بهتری از آن را در ذهن شما تداعی می‌کند.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر
    مشاوره خرید
    ۰۲۱-۸۸۵۶۵۴۷۹

    محصولات جدید

    مقالات مرتبط