معایب کمبود نور در گیاهان کاهش نور در اکثر گیاهان با کاهش کیفیت همراه است.این پدیده را می توان به صورت کاهش ذخایر مواد غذایی در گیاهان و رشد بی رویه برگها و طویل شدن ساقه ها مشاهده کرد. کاهش نور سبب می شود تا به علت رقابتی که بین رشد برگها از یک طرف و رشد ساقه از طرف دیگر به وجود می آید گلهای کمتری در گوجه فرنگی تشکیل شود و یا این که گلهای موجود در گیاه پایدار نباشند و به زمین بیافتند. برخی گیاهان به نور بیشتر و برخی به نور کمتری نیاز دارند تا به بهترین عملکرد و کیفیت را تولید نمایند. ارقام مختلف گیاهان در داخل یک گونه نیز در کشتهای زمستانی به یک صورت عمل نمی کنند .این امر را می توان به دلیل استفاده ناچیز از انرژی نورانی در زمان کربن گیری ,شدت تنفس ,تولید برگ به ویژه سطح مخصوص برگ (نسبت سطح به وزن برگ)و روش کاشت گیاهان دانست. اثرات کمبود نوردر گیاهان : 1- کاهش سرعت فتوسنتز و رشد 2- ایجاد رقابت بین اندام های گیاه بر سر جذب مواد غذایی ودر نتیجه ریزش گل و میوه در گیاهی مثل گوجه فرنگی و خیار 3- تولید گیاهان ضعیف 4- افزایش طول میان گره ها 5- باریک شدن ساقه 6- نازک شدن برگها 7- کاهش کیفیت محصول 8- افزایش شیوع بیماری 9- طولانی شدن دوره رشد و افزایش هزینه تولید خواهد شد.